Blog Layout

אוורור חדרים

ריח – אחד החושים החדים והקדום (מהבחינה ההתפתחותית של האדם הקדמוני) הינו חוש הריח, אותו אנו יכולים לתאר כניחוח נעים או מנגד, ריח סירחון או צחנה. קולטני חוש הריח מגיעים ישירות למרכז הריח במוח ולא כמו שאר חושי האדם.

תפיסת האדם את הריח הינה בהתאם לנסיבות: תעשיית הבשמים פורחת בשל התאווה לריחות של פרחים, עצים, פירות ובשמים יקרים. ומצד שני ישנם ריחות כמו סירחון וצחנה המזכירים רקבון, צואה והפרשות שונות שאינם נעימים לנו.

בשנים האחרונות יש ניסיון "לייצר" ריחות מלאכותיים אשר ידמו לנו ריחות מוכרים, במטרה להעביר מסר ו/או לצרפם לרכיב "דיגיטלי". דמיינו בנפשכם שאתם מקבלים תמונה של פרח באחת האפליקציות הטלפון החכם ויחד עמה מגיע גם ריח המזכיר את התמונה...

חוש ריח האדם כל כך מפותח עד כי ניתן לזהות אנשים, מצבי רוח, מקומות (מטבח, מסעדה, שירותים וכד') וזאת רק על פי הריח. יש מקומות שהריח בעצם מושך אותנו ויש מקומות דוחים שנאמר כאן דרוש אוורור חדרים.

הרעלת פחמן חד- חמצני – מה ל- אוורור חדר והרעלת פחמן חד- חמצני? כיצד נוצר פחמן חד- חמצני? פחמן חד- חמצני הוא תוצר לוואי מסוכן של שריפה כמו סיגריות, תנורים מסוגים שונים (עץ, גז, בנזין, נפט וכד'), גנרטורים ואחרים. הוא מזהם אוויר חסר ריח וטעם. ולכן, פחמן חד- חמצני הוא גז רעיל שיש לנדף אותו!

הנזק המשמעותי בסוג הרעלה זה, אינו לריאות באופן ישיר, אלא, במניעת הגעת מספיק חמצן לאיברי גוף האדם ובעיקר המוח והלב. התחושה היא של כאבי ראש, סחרחורות ובחילות. פחמן חד- חמצני מתרכב כימית עם ההמוגלובין (האחראי על נשיאת החמצן לאיברי הגוף) ומונע הגעת החמצן לאיברים חיוניים אלו.

הרעלת פחמן דו- חמצני – מנגד להרעלת פחמן חד- חמצני קיים מיתוס האם הצמחים ו/או הפרחים בחדר השינה גוזלים מאיתנו את הפחמן הדו- חמצני? זהו תהליך שבו הצמח בתהליך של – פוטוסינתזה – שילוב של האור יחד עם פחמן דו- חמצני הצמח מיצר חמצן. נכון, בתהליך זה הצמח "גונב" מהאוויר בחדר פחמן דו- חמצני, אבל, הכמות הינה זניחה ועל ידי אוורור חדרים מתאים ניתן לפתור בעיה זו.

בני מאירי פתרונות אוורור, דואגים לנו בשתי בעיות אלו. בעיקר לנושא הרעלת פחמן חד- חמצני על ידי מתן פתרון מקצועי לאוורור חדרים סגורים כמו מטבחים, מסעדות, בתים פרטיים, חניונים סגורים וכד'.
Share by: