Blog Layout

ייבוש חלקים

חלקים תעשייתיים בתהליך ייצורם נדרשים לייבוש מהיר על מנת לעבור בין שלבי הייצור השונים כאשר המטרה הבסיסית היא ניקיון החלק והכנתו לשלב הבא בתהליך. התהליך נבחר בהתאם לגודל, שיעור או רמת ניקיון החלק ודרישות הלקוח. בחירת תהליך הייבוש יקבע על פי: 1) החומר ממנו עשוי החלק. 2) עיצוב החלק. 3) טמפרטורת החלק בתהליך. 4) הזמן שהחלק יהיה חשוף בתהליך הייבוש. 5) אפשרות השימוש בלחץ אוויר לניקיון בחורים ונקודות נסתרות.

אנו מבחינים בשלושה סוגי ייבוש חלקים:

א.      לחץ אוויר:

1)      סכין אוויר לייבוש ראשוני:
טמפרטורת סביבה – ציוד הייבוש עושה שימוש בלחץ אוויר הנשאב מסביבת הייבוש לצורך פינוי נוזלים מהחלקים. מהירות האוויר הפוגע בחלקים היא בין 30 ל-120 מטר לשנייה . תהליך זה נעשה כאשר החלקים עמידים מספיק. טמפרטורת החלק מספיקה על מנת להגיע לרמת הניקיון הנדרשת וייבוש הלחות בהמשך. 
תהליך זה חוסך הרבה מאוד אנרגיית חום בהמשך היות והוא מסלק אחוז גדול מאוד של הנוזלים. זהו גם תהליך יחסית זול ויכול להיעשות בסביבה פתוחה.

2)      הזרמת אוויר חם:
 בתהליך זה נעשה שימוש במקור חום פנימי על בסיס תנור גז או מקור  חום חשמלי. ניתן לווסת את הטמפרטורה עד כ- 120 מעלות צלזיוס. מערכות ייבוש חלקים אלו עובדות בלחץ אוויר נמוך יחסית של כ- 250 עד 500 פסקל. ייבוש הלחות נעשה כאשר אזור הייבוש מבודד על מנת לשמור על חום סביבת הייבוש. בתהליך זה יעשה שימוש כאשר ייבוש חלקים הינו קריטי.

3)      לחץ אוויר וטמפרטורה משתנה – בתהליך זה הן לחץ האוויר גבוה יחסית ומשתנה בין 40 ל-50 אטמוספרות והן הטמפרטורה משתנה בין 1- ל-4 מעלות צלזיוס. תהליך זה משמש לייבוש חלקים אשר השטח צריך להיות ייבש אבל חורים ונקודות נסתרות יישארו לחים.

ב.      חימום – בשונה מתהליך ייבוש בלחץ אוויר, כאן נעשה שימוש בתנור תעשייתי ייעודי לייבוש. הייחודיות של התנור היא שמירת חום קבועה לכל אורך התהליך. ניתן לכוון לטמפרטורה אופטימלית על פי סוג החלק ורמת הייבוש הרצויה. לרוב, תנור תעשייתי לצורך ייבוש יפעל בטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס.

ג.       קירור – אומנם זהו תהליך שמקורו בתעשיית המזון הנקרא גם ליופיליזציה – ייבוש בהקפאה. בתעשיית המזון המזון עובר תהליך ייבוש והקפאה לצורך שימורו, הובלתו או עיבודו. אך מאחר ובתחום ייבוש חלקים תעשייתיים ישנם חלקים רגישים לחום רק באמצעות תהליך ליופיליציה ניתן לייבשם.

Share by: